Om oss

Våre hovedsponsorer er utrolig viktige for å kunne lage en forestilling som dette. Uten lokale bidragsytere som er opptatt av kultur og egen by, ville ikke dette vært mulig å få til.


Vi er en stor takk skyldig;

Taube i vika


Eventyret vårt med Evert Taube startet på   bryggekanten i idylliske Sponvika sommeren 2010.


Dag Brandth og Frank Skovrand tok med seg Oxdragartrion og høstet fantastiske kritikker og terningkast for sin Taubeforestilling. Forestillingen tar velkjente og mindre kjente viser fra Everts rikholdige portefølje, krydrer de med gode historier fra Evert Taubes liv pakker det hele inn i en musikalsk forundringspakke.


Vi forsøker å gi visene et oppdatert lydbilde samtidig som vi er ydmyke i forhold til tradisjonen, nerven i materialet og ikke minst historien som ligger i bunnen.Vi syntes det er viktig at Taubes viseskatt fortsetter og leve i de kommende generasjoner.

Mäster Taube har inspirert og lagt grunnlaget for mange artister i hele Skandinavia.

Han vil alltid stå stødig som mentor innen denne kunsten, og ikke minst som et symbol for selve sommeren. 


Vi gleder oss til nok en Taubesommer, og håper vi treffer deg.I mellomtiden kan du høre en av visene våre i videoen under;

Evert Taube


Evert Axel Taube var en svensk forfatter, visesanger, komponist og maler.


Mäster Taube har en stor plass som mentor og ledestjerne i hele den nordiske visetradisjonen.Vinga fyr

Evert Taube ble født i Göteborg i 1890 og vokste opp på øya Vinga i Göteborgs skjærgård.


Mye av hans forfatterskap fargelegges av nettopp  nærheten til havet og de skipene som seilte forbi.

Oxdragarion

Vi tar også i år med oss et utvalg eminente musikanter. Disse guttene sørger for at det musikalske blir tatt hånd om i beste Taubeånd.


Instrumentene trakteres med en slik nerve og tilstedeverelse at gåsehuden kommer trekkende selv på de varmeste sommerdager.Oxdragartrion er;

Arne Nygård

Utdannet klaverpedagog fra Norges Musikkhøgskole allerede på 70-tallet.

Underviser i dag i musikk på Risum oppegående skole.

Ole Markus Engmo

Vårt unge alibi har lært musikk av Arne, så vi satser på at han har fått med seg ett eller annet. Han er generelt glad i å spille, og streber etter å bli habil på flere instrumenter. I oxdragarduoen er det først og fremst kontrabass som gjelder.